artikel

Snijbiet-salade

Horeca

Ingrediënten:

  • 150 g snijbiet
  • 1 fris-zoete appel
  • 15 groene olijven (kruiden/knoflook)
  • groene paprika
  • voor de saus:
  • 3 eetl. lijnzaad
  • theel. koreander
  • theel. komijn
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetl. sojaolie
  • sap van citroen

Bereidingswijze:
Saus:
Maal het lijnzaad met de kruiden fijn, in bijvoorbeeld een oude koffiemolen.
Meng met het citroensap, de uitgeperste knoflook, de olie en water. Zoveel water toevoegen dat er een redelijk vloeibaar mengsel ontstaat. Goed mengen; het geheel wordt later weer wat stijver.

De salade:
Was de snijbiet en snij in repen.
Snij de overige ingrediënten in blokjes en meng met de snijbiet.
Doe door het geheel een deel van de saus.