artikel

Soep, maar wat voor soep?

Horeca

Soep evolueert. Hoewel de gemiddelde gast nog steeds kiest voor klassiekers, kan de nieuwsgierige eter verdergaan. Soep als amuse, hoofdgerecht of dessert. Als gevolg van de tapastrend is soep inmiddels geaccepteerd als klein vloeibaar hapje. Steeds vaker duikt soep op in kommetjes en glaasjes. Maar hoe ga je daar nu mee om?

Soep, maar wat voor soep?

Tips voor soep als amuse:

  • Serveer soep in ee glas
  • Kies voor een nieuwe soepsmaak, die ook terugkomt in de kaart. Laat gasten op die manier kennismaken met deze nieuwkomer op de kaart.

Tips voor soep als voorafje

  • Serveer naast de bestelde soep een klein soepje om gasten te laten proeven van een nieuwe soort
  • Zet een trio van drie verschillende soepen op de kaart: een proeverij van sop. Dat is net even anders en daarmee verras je de gast.

Tips voor soep als dessert

  • Gebruik fruit uit het seizoen als basis voor een fruitsoep. Bijvoorbeeld peren of veenbessen in de winter
  • Kies voor een fruitsoep in een glaasje als dessertamuse. Ter verkwikking van de smaakpapillen.