artikel

Soep van groene asperges, komkommer en meloen

Horeca

Ingrediënten 200 g groene asperges 1/2 komkommer, geschild 1/4 meloen 3,5 dl krachtige groentenbouillon 2 eetlepels dille, fijngeknipt paar blaadjes citroenmelisse of munt fijngeknipt zout,peper paar drupels limoen- of citroensap of -heel lekker- ouzo of pastis(Ricard, Pernod) BereidingSchil de onderkant van de asperges en snij ze vervolgens in stukken. Houd de punten achter en doe […]

Ingrediënten

 • 200 g groene asperges
 • 1/2 komkommer, geschild
 • 1/4 meloen
 • 3,5 dl krachtige groentenbouillon
 • 2 eetlepels dille, fijngeknipt
 • paar blaadjes citroenmelisse of munt fijngeknipt
 • zout,peper
 • paar drupels limoen- of citroensap
 • of -heel lekker- ouzo of pastis(Ricard, Pernod)
 • Bereiding
  Schil de onderkant van de asperges en snij ze vervolgens in stukken. Houd de punten achter en doe deze over in een magnetronbestendige schaal met 1 eetlepel water. Zet de schaal, afgedekt, 1-2 minuten, ca. 750 watt in de magnetron.

  Haal met een aardappel- of meloenboor 6-9 mooie bolletjes uit de meloen voor garnering(of snij blokjes). Houd deze afgedekt achter. Halveer de komkommer en verwijder het zaad. Rasp de komkommer met een handrasp of in de keukenmachine. Voeg de komkommer en de bouillon toe aan de asperges in de schaal. Breng alles aan de kook in de magnetron, afgedekt, 5-6 minuten, ca. 750 watt en laat de soep zachtjes koken.

  Pureer de soep met een staafmixer of in demengbeker en laat de soep afkoelen. Roer de fijgeknipte tuinkruiden door de afgekoelde soep. Breng de soep op smaak met zout, peper en limoen of citroensap, of ouzo of pastis.
  Serveer de soep, gegarneerd met de aspergepunten, meloenbolletjes en een blaadje munt of citroenmelisse.

  Reageer op dit artikel
  Lees voordat u gaat reageren de spelregels