artikel

Spaanse broodschotel

Horeca

Ingrediënten
200 g chorizo
2 uien
1 grote rode paprika
3 tomaten
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels fijngehakte peterselie
zout
versgemalen peper
6-8 sneetjes Allinson volkorenbrood
3 eieren
3 eetlepels melk
75 g geraspte belegen kaas

Spaanse broodschotel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 ° C. Snijd de chorizo in blokjes. Pel de uien en snipper ze grof. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes chorizo zachtjes uit.

Bak de ui en paprika ca. 3 minuten zachtjes mee. Schep de tomaatblokjes en peterselie erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het geheel nog heel even sudderen. Snijd de sneetjes brood in blokjes. Vet een lage ovenschaal in en verdeel de blokjes brood over de bodem. Schep het chorizomengsel erover. Klop de eieren los met melk, zout, peper en kaas. Schenk dit mengsel over het brood en de chorizo. Bak de schotel in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.