artikel

Spanjaarden ontdekken Nederland

Horeca

Spanje wordt steeds welvarender mede dankzij Europese steun. En het mooie is dat Nederland, netto betaler aan de EU, er iets voor terugkrijgt in de vorm van meer Spanjaarden die hier op bezoek komen. Het gaat nog niet om grote aantallen maar alle stijgers zijn ten tijde van teruggang welkom. In 2000 werden 443.000 hotelovernachtingen […]

Spanje wordt steeds welvarender mede dankzij Europese steun. En het mooie is dat Nederland, netto betaler aan de EU, er iets voor terugkrijgt in de vorm van meer Spanjaarden die hier op bezoek komen. Het gaat nog niet om grote aantallen maar alle stijgers zijn ten tijde van teruggang welkom. In 2000 werden 443.000 hotelovernachtingen geboekt, in 2003 509.000. Spanjaarden vieren hun vakantie steeds meer in het buitenland. De komst van low cost carriers met verbinding tussen beide landen helpt ook een handje. Net als de groei van een welvarende middenklasse.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels