artikel

Spinaziestamppot met ei

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen: 50 gram bacon 300 gram panklare spinazie 600 gram kruimige aardappels 2 eieren 1 el olie 2 rode paprika’s, in dunne reepjes !50 ml halfvolle melk 1 eetlepel yogonaise 1 sjalot fijngesnippers Bereidingswijze:Van bacon vetrandje verwijderen. Bacon in reepjes snijden. Aardappels schillen en in stukken snijden. In pan met bodempje water […]

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 50 gram bacon
  • 300 gram panklare spinazie
  • 600 gram kruimige aardappels
  • 2 eieren
  • 1 el olie
  • 2 rode paprika’s, in dunne reepjes
  • !50 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel yogonaise
  • 1 sjalot fijngesnippers

Bereidingswijze:
Van bacon vetrandje verwijderen. Bacon in reepjes snijden. Aardappels schillen en in stukken snijden. In pan met bodempje water en zout aardappels afgedekt in 20 minuten gaarkoken. Intussen eieren in 7 minuten gaarkoken, onder koud stromend water afspoelen en pellen. Eieren in plakjes snijden.

In koekenpan met anti-aanbaklaag olie verhitten. Paprika en bacon op hoog vuur 2 minuten al roerend bakken. Melk verwarmen. Aardappels afgieten en met melk en yogonaise fijnstampen. Spinazie met paprika erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.

Stamppot over twee kommen verdelen. Sjalot over stamppot strooien. Bacon en eieren erop serveren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels