artikel

Stamppot bietjes met grillworst

Horeca

Ingrediënten2 dunne prei1 kg. gekookte bietjes 2 takjes tijm 3 dl melk300 gr. aardappelpuree 300 gr. grillworst 25 gr. boter of margarine BereidingswijzePrei schoonmaken, wassen en in flinterdunne ringetjes snijden.Bietjes schoonmaken en in kleine blokjes snijden.Boven kopje tijmblaadjes van takje rissen.Grill op de hoogste stand voorverwarmen.Aardappelpuree maken. Preiringetjes, bietjes, boter en tijm erdoor scheppen.Op matig […]

Stamppot bietjes met grillworst

Ingrediënten
2 dunne prei
1 kg. gekookte bietjes
2 takjes tijm
3 dl melk
300 gr. aardappelpuree
300 gr. grillworst
25 gr.
boter of margarine

Bereidingswijze
Prei schoonmaken, wassen en in flinterdunne ringetjes snijden.Bietjes schoonmaken en in kleine blokjes snijden.Boven kopje tijmblaadjes van takje rissen.Grill op de hoogste stand voorverwarmen.Aardappelpuree maken. Preiringetjes, bietjes, boter en tijm erdoor scheppen.Op matig hoog vuur al omscheppend ca. 5 minuten goed doorwarmen.Grillworst in plakken snijden en op grillplaat leggen.Plaat ca. 10 cm onder de hete grill schuiven en worst in ca. 3 minuten goudbruin grillen. Halverwege keren.Stamppot op vier borden scheppen en worstplakjes dakpansgewijs erop leggen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels