artikel

<B>Stamppot hete bliksem met runderschenkel en Doesburgse mosterdsaus</b><BR>(Boudewijn Egberts, Multicuisine in Arnhem)

Horeca

Bereidingswijze: Schil de aardappelen. Snijd ze in stukken. Schil de appels. Snijd ze in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Kook de aardappels tot deze bijna gaar zijn. Voeg vervolgens de appels toe. Giet de aardappels en appels af. Stamp het geheel goed. Breng de aardappelmassa op smaak met kaneel, kruidnagel, peper en zout. Kook de […]

<B>Stamppot hete bliksem met runderschenkel en Doesburgse mosterdsaus</b><BR>(Boudewijn Egberts, Multicuisine in Arnhem)

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen. Snijd ze in stukken. Schil de appels. Snijd ze in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Kook de aardappels tot deze bijna gaar zijn. Voeg vervolgens de appels toe.

Giet de aardappels en appels af. Stamp het geheel goed. Breng de aardappelmassa op smaak met kaneel, kruidnagel, peper en zout. Kook de runderschenkel in water af. Schuim het vervolgens af. Zet de runderschenkel met nieuw water op. Voeg de grof gesneden bouquet met de zout toe. Breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 2,5 uur garen. Neem de schenkel uit de bouillon. Passeer de bouillon. Bewaar 600 ml voor de mosterdsaus.

Smelt voor de mosterdsaus de boter in de pan. Voeg de bloem toe. Laat het geheel gaar worden. Voeg de 600 ml apart gehouden runderbouillon van de schenkel toe. Bak het in blokjes gesneden spek uit. Voeg de mosterd toe.

Breng de saus op smaak met room, peper en zout. Voeg de uitgebakken spekjes met mosterd toe. Leg de schenkel en stamppot op het bord zoals op de foto. Geef er een lepel saus bij. Garneer de hete bliksem met bieslook.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels