artikel

Stamppot prei met pikante spekjes

Horeca

Ingrediënten1500 gr. kruimige aardappels500 gr. speklapjes 1 ui500 gr. panklare prei 5 gr. laos5 gr. gemberpoeder30 gr. boter of margarine10 gr. sambal oelek30 ml. ketjap maniszout, peper Bereidingswijze Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden.In pan met weinig water en zout aardappels ca. 15 minuten koken.Intussen speklapjes in blokjes snijden en bestrooien met zout, peper, […]

Stamppot prei met pikante spekjes

Ingrediënten
1500 gr. kruimige aardappels
500 gr. speklapjes
1 ui
500 gr. panklare prei
5 gr. laos
5 gr. gemberpoeder
30 gr. boter of margarine
10 gr. sambal oelek
30 ml. ketjap manis
zout, peper

Bereidingswijze
Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden.In pan met weinig water en zout aardappels ca. 15 minuten koken.Intussen speklapjes in blokjes snijden en bestrooien met zout, peper, laos en gemberpoeder.In koekenpan boter verhitten en spek al omscheppend ca. 5 minuten bakken.Intussen ui pellen en snipperen.Ui en sambal aan spek toevoegen en ca. 5 minuten meebakken.Prei aan aardappels toevoegen en ca. 5 minuten meekoken.Aardappels en prei afgieten en door elkaar stampen.Ui en spek met schuimspaan uit pan scheppen en door stamppot mengen.Op smaak brengen met peper en zout.Door bakvet ketjap en 1 dl water roeren. Aan de kook brengen en losroeren.Stamppot over twee borden verdelen.Saus in sauskom schenken en apart erbij serveren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels