artikel

Stap voor stap pepernoten maken

Horeca

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 2,5 gram bakpoeder
  • 150 gram stroop
  • 10 gram kaneel
  • 5 gram kruidnagel
  • 5 gram gemalen nootmuskaat
  • 2,5 gram korianderzaad
  • Stap voor stap pepernoten maken

    Bereidingswijze:
    Stap 1:
    Zeef de bloem met de bakpoeder in een kom. Maak een kuiltje in het midden en doe daarin stroop, kaneel, kruidnagel, gemalen nootmuskaat en korianderzaad.

    Stap 2:
    Roer alles vanuit het midden goed door elkaar en maak een stevig deeg.

    Stap 3:
    Smeer een bakblik in met margarine. Maak knikkers van deeg en bak ze in een matig warme oven (160 graden C) in circa 15 min. lichtbruin en gaar.

    Variaties:

  • Maak chocolade-pepernoten door de pepernoten na het bakken in gesmolten chocolade te dopen. Wissel af met pure, witte en melkchocolade.
  • Maak pindapepernoten door de deegknikkers vlak voor het bakken te voorzien van pinda’s.