artikel

Stap voor Stap Pepernotentaart maken

Horeca

Ingrediënten voor 1 taart:

  • 200 gram pepernoten
  • 100 gram boter
  • 100 gram abrikozen
  • 300 gram verse roomkaas
  • 3 eetlepels abrikozenjam
  • Bereidingswijze:
    Stap 1:
    Verkruimel 200 gram pepernoten in een keukenmachine. Roer door het pepernotenmengsel 100 gram gesmolten boter. Bekleed de bodem van een springvorm met dit mengsel.

    Stap 2:
    Snijd 100 gram gewelde en uitgelekte abrikozen in kleine stukjes. Roer vervolgens 300 gram verse roomkaas los met de helft met de abrikozen.

    Stap 3:
    Verhit 3 eetlepels abrikozenjam in een steelpan. Roer de rest van de abrikozen erdoor.


    Stap 4:
    Bestrijk de taartbodem met het jammengsel. Bedek deze laag vervolgens met het roomkaasmengsel. Bedek de roomkaas met een toplaag van pepernoten.


    Stap 5:
    Laat de taart zo’n 2 uur opstijven in de koelkast.