artikel

Stap voor stap Speculaas maken

Horeca

Ingrediënten voor 2 stuks dikke roomboterspeculaas:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram donkere basterdsuiker
  • 2 el koek- en speculaaskruiden
  • 100 gram ijskoude roomboter
  • 2-3 eetlepels melk

  • Extra nodig:
  • bakpapier
  • plasticfolie
  • Stap voor stap Speculaas maken

    Bereidingswijze:
    Stap 1:
    Zeef de bakmeel boven een kom. Schep de basterdsuiker, de koekkruiden en een mespunt zout door de bakmeel. Snijd met twee messen de boter in het bloemmengsel in kleine korrels.

    Stap 2:
    Kneed het mengsel snel tot een soepel deeg. Als u merkt dat het mengsel te droog is, meng er dan wat melk doorheen. Verpak de deegbal in plasticfolie en laat de bal minstens 1 uur in de koelkast rusten.

    Stap 3:
    Vervarm de oven op 175 graden C. Haal de deegbal uit de koelkast. Rol de deegbal op een met bakpapier bekleden bakplaat uit tot een lap van 1-2 cm dik. Laat de speculaas in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar en bruin worden.

    Stap 4:
    Haal de speculaas uit de oven. Laat het afkoelen en breek de speculaas vervolgens in grove stukken.

    Variaties:

  • Kneed door het deeg een half zakje amandelschaafsel.
  • Druk een half zakje garneeramamandelen in een mooi patroon in het deeg.
  • Dip de speculaasbrokken in gesmolten witte chocolade.