artikel

Stappenplan Horeca uitgelicht

Horeca

Het stappenplan heeft maatregelen voor alle horecasectoren. We noemen per sector de belangrijkste. Eind 2007 moeten de doelstellingen in meer of mindere mate zijn gehaald.

HOTELS:

  • Meer rookvrije kamers
  • Rookvrije receptie
  • Rookvrij ontbijt
  • Gasten altijd rookvrije kamer aanbieden
  • Pilot rookvrij hotel
  • Drie,- vier- en vijfsterrenhotels bieden rookvrije kamers aan, 90 procent eind 2007
  • RESTAURANTS:

  • Gevelschildjes (invoeren Brits systeem)
  • Rookvrije zone (meer/minder dan 20 tafels), 60 procent/40 procent eind 2007
  • Geheel rookvrij (meer dan 20 tafels), 10 procent eind 2007
  • Ventilatie volgens de norm (meer/minder dan 20 tafels), 40 procent/30 procent eind 2007
  • rookvrij en staken tabaksverkoop in zaken waar veel kinderen komen
  • pilot rookvrij pannenkoekenrestaurant
  • CAFÉ- BARBEDRIJVEN:

  • Gevelschildjes (invoeren Brits systeem), 75 procent eind 2007
  • Ventilatie volgens norm, rookvrije ruimten, geheel rookvrij, naargelang de categorie, 55 procent eind 2007
  • SPORT- EN RECREATIEBEDRIJVEN:

  • Ventilatie volgens de norm, 50 procent eind 2007
  • Stoppen tabaksverkoop, 100 procent eind 2007
  • Rookvrije zones, 70 procent eind 2007
  • Rookvrij op woensdagmiddag en zaterdags tot 18:00 uur rookvrij, 100 procent eind 2007
  • FASTFOOD- EN IJSBEDRIJVEN:
    IJsbedrijven

  • Stoppen met tabaksverkoop, 100 procent eind 2007
  • zonder zitgedeelte, 100 procent rookvrij eind 2007
  • met zitgedeelte rookvrij, 95 procent eind 2007
  • Cafetaria’s

  • pilots rookvrije cafetaria’s
  • Zonder zitgedeelte (oppervlakte groter/kleiner 50 vierkante meter), 20/95 procent eind 2007
  • Met zitgedeelte (oppervlakte groter/kleiner 50 vierkante meter), 10/80 procent eind 2007
  • DISCOTHEKEN:

  • Rookvrije werkplek achter de bar en snackcorners, 100 procent eind 2007
  • Rookvrije ruimtes/ventilatie, 50 procent eind 2007