artikel

Sudderlapjes met peper en citroen

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:
250 g riblappen
1/2 kleine rode peper
1/2 bouillonblokje
1/2 cm trassi
1 citroen
1 eetlepel tomatenpuree
1 vleestomaat
1 ui
25 g boter
1 blaadje djoeroek poeroet (verkrijgbaar bij de toko)

Sudderlapjes met peper en citroen

Bereiding:
1. Snijd de tomaat in partjes.

2. Pel de ui en hak hem fijn.

3. Verwijder de zaadjes en hak de rode peper fijn.

4. Pers de citroen uit, bewaar de schil.

5. Verhit de boter in een diepe braadpan en bak hierin op een matig vuur het vlees om en om bruin. Neem het vlees uit de pan.

6. Voeg de ui en rode peper aan het braadvet toe en bak deze 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de tomaat toe en bak deze 1 minuut mee.

7. Verkruimel de trassi erover, roer de tomatenpuree erdoor en bak het geheel nog 2 minuten.

8. Voeg het citroensap, de schillen, (eventueel de djoeroek poeroet), de vleesbouillontablet en 1/2 dl water toe en breng het geheel al roerende aan de kook.

9. Leg het vlees terug in de pan, leg de deksel erop en laat het vlees op een heel laag vuur in ca. 2 uur gaar worden.

10. Verwijder de djoeroek poeroet en de citroenschillen.

Lekker met vier granenrijst en snijbonen.