artikel

Surinaamse kippensoep

Horeca

Ingrediënten voor tien personen:2,5 dl olijfolie 500 g uien 6 tenen knoflook 1 kg kipfilet 1 blik knakworstjes (400 g) 500 g tomaat 0,2 g gemberpoeder 4 laurierblaadjes 20 stuks lontai 8 takjes bladselderij 2 l kippenbouillon 6 blokjes aromapoeder 1 g peper 1 g zout 600 g krielaardappeltjes 400 g mihoen 100 g cassavechips […]

Surinaamse kippensoep

Ingrediënten voor tien personen:
2,5 dl olijfolie
500 g uien
6 tenen knoflook
1 kg kipfilet
1 blik knakworstjes (400 g)
500 g tomaat
0,2 g gemberpoeder
4 laurierblaadjes
20 stuks lontai
8 takjes bladselderij
2 l kippenbouillon
6 blokjes aromapoeder
1 g peper
1 g zout
600 g krielaardappeltjes
400 g mihoen
100 g cassavechips

Bereidingswijze:
Verhit de olie in de soeppan. Fruit de gesneden uien en de knoflook goudbruin. Haal de helft uit de pan en bewaar op keukenpapier.

Bak de in reepjes gesneden kipfilet in de pan bij de uien en de knoflook. Voeg stukjes tomaat, gemberpoeder, laurierblad en lontai toe. Bak mee. Blus af met kippenbouillon. Breng op smaak met aromablokjes, peper en zout. Breng aan de kook. Voeg in stukjes gesneden knakworst en voorgekookte krieltjes toe.

Kook de mihoen en schep deze in de soepterrine.Schep kippensoep erover. Serveer met cassavechips.