artikel

Swingen in de keuken met een jazzmenu

Horeca

Jazzliefhebbers komen donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 mei aan hun trekken bij café-restaurant-brouwerij De Beyerd in Breda. Onder het motto Jazzcookin bereidt de keukenbrigade in samenwerking met kok en bierliefhebber Han Hidalgo van Biercuisine.nl voor gasten een speciaal jazzmenu. Hidalgo heeft zich bij de samenstelling van de gerechten laten inspireren door liedjes van jazzmuzikanten. Dat leidt tot creaties als ‘Hey Pete! Let’s eat more meat’. Bent u ook van plan om een jazzavond in uw brasserie of restaurant te houden?

Swingen in de keuken met een jazzmenu

Longdrinks:
Forbidden Fruit, Strawberry Mango, Blueberry Hill
Alcoholvrij aperitief van Hero bosfruitmix met vers fruit.

Safari, Me and My Gin, Strange Fruit
Longdrink met Hero Tropical, Safari likeur en een vleugje dry gin.
Bekijk hier het recept…

Voorgerechten:
Broccoli Blues, Crawfish Fiësta, Sweet Basil
Licht gebonden soep van broccoli met rivierkreeftstaartjes en verse basilicumblaadjes.
Bekijk hier het recept…

Spicy Fried Chicken, Mixed Salad, Red Onion Blues
Gemengde salade met in pikant jasje gefrituurde kipfilet en zoete compote van rode uien.

Nanny Goat Cheese, Jazz Waltz Salad, Funny Honey
Salade met gegratineerde geitenkaas met honing en geroosterde nootjes.
Bekijk hier het recept…

Dead Shrimp Blues, Instant Garlic, Red Pepper Rag
In olijfolie gebakken garnalen met knoflook en rode pepertjes.

Hoofdgerechten:
Hey Pete! Let’s Eat More Meat, Hot Sauce, Drinking Beer
Gemarineerde spareribs, met een vleugje Drie Hoefijzers Klassiek en bijpassende sauzen.
Bekijk hier het recept…

Milk Cow Calf Blues, Crushed Pepper, Good Potatoes
Kalfskotelet van de grill geserveerd met pepersaus en gepofte aardappel.

Beef Ellington, Bacon Blues, Mustard Greens
Biefstuk van de haas omwikkeld met bacon en geserveerd met een saus van grove mosterd.

Cap Snapper, Cajun Life, Pasta Nova, Hot Tomato
Op cajun wijze gebakken roodbaarsfilet, geserveerd met tagliatelle en een pittige tomatensaus.

Nagerechten:
Banana split for my baby, Chocolate On My Tongue
Klassieker met banaan, vanille-ijs en warme chocoladesaus.

Strawberry Fields Forever, Happy Mango Song, Creamin’ Boogie
Verse aardbeien met mangosorbet en slagroom.

Coffee and Kisses, Sugar Cane, Creamin’
Mokka-ijs met karamelsaus, kletskoppen en slagroom.

Monk And The Nun, Monk’s Mood
Verschillende soorten trappistenkaas.