artikel

’t Stadhuys, Schiedam

Horeca

De gemeente Schiedam was op zoek naar een restaurateur voor het gerenoveerde zeventiende eeuwse stadhuis en kwam terecht bij Schiedammer Dolf Meijnckens. Na tien jaar Au Bon Clochard te hebben gerund hadden Dolf en Conny wel zin in een nieuw avontuur. Bij de start van ’t Stadhuys doen ook twee compagnons mee. Kok Edgar de Wit die de specialisatie restaurantkok niveau vier op zak heeft en gastvrouw Astrid Oomens. Zij volgde de middelbare hotelschool en hbo facilitair management in Rotterdam.

Beiden werkten al enkele jaren bij Au Bon Clochard. De klassiekers die daar geserveerd werden staan nu ook weer op de kaart van ’t Stadhuys. Escargots, kikkerbilletjes, uiensoep en bouillabaisse. Verder draait de keukenbrigade zelf al het ijs en de patisserie. Het interieur is vrij licht gehouden, maar wel met houten plafonds en vloeren en zware eikenhouten tafels. Het monumentale pand dient niet meer als gemeentehuis, maar is nog wel steeds trouwlocatie. Aansluitend aan de huwelijksceremonie verzorgt de brigade van ’t Stadhuys een receptie en diner.

Grote Markt 1a. Tel. (010) 426 55 33. www.restauranthetstadhuys.nl. Capaciteit: 80 zitplaatsen; terras 80. Prijsindicatie: driegangenmenu vanaf €24,50. Dagelijks geopend vanaf 11.00 uur. Keuken sluit 22.00 uur.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels