artikel

Taartje van in ganzenvet gekonfijte konijnenbout, vijgencompote en eendenlever

Horeca

2 konijnenbouten 1000 g ganzenvet 1 bosje tijm 200 g broeivet 50 g eendenlever 6 vijgen 100 g frambozen 10 cl frambozenazijn (Golems Essig) 30 cl notenolie peper, zout en zeezout 1 dl rode Port 100 g suiker BereidingKonijnenbout 24 uur marineren met zeezout en tijm, daarna konfijten in ganzenvet op 65°C. Na één nacht […]

2 konijnenbouten
1000 g ganzenvet
1 bosje tijm
200 g broeivet
50 g eendenlever
6 vijgen
100 g frambozen
10 cl frambozenazijn (Golems Essig)
30 cl notenolie
peper, zout en zeezout
1 dl rode Port
100 g suiker

Bereiding
Konijnenbout 24 uur marineren met zeezout en tijm, daarna konfijten in ganzenvet op 65°C. Na één nacht afkoelen het vlees plukken.Voor de vijgencompote de suiker, port en geschilde vijgen inkoken. Om de dressing te maken de helft van de frambozen pureren en op smaak brengen met de frambozenazijn, notenolie, peper en zout.De eendenlever schoonmaken en in blokjes snijden.Taartje opbouwen met afwisselend de eendenlever, het geplukte konijn en vijgencompote. Dresseren op bord met het broeivet en de frambozendressing; het geheel garneren met de overgebleven frambozen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels