artikel

Taartje van paddestoelen met gepocheerd weide-eitje en wintertruffel

Horeca

4 weide-eitjes (kleine scharreleitjes) 200 g grove spinazie50 g kastanjechampignons50 g pied de mouton 50 g trompet de la mort 50 g shii-take20 dunne plakjes wintertruffel (zwart) 1 eetl truffelolie kruiden BereidingBorstel de paddestoelen schoon en snijd ze in gelijke stukken. Bak de paddestoelen kort in de olie, houd ze knapperig en warm en breng […]

Taartje van paddestoelen met gepocheerd weide-eitje en wintertruffel

4 weide-eitjes (kleine scharreleitjes)
200 g grove spinazie
50 g kastanjechampignons
50 g pied de mouton
50 g trompet de la mort
50 g shii-take
20 dunne plakjes wintertruffel (zwart)
1 eetl truffelolie
kruiden

Bereiding
Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in gelijke stukken. Bak de paddestoelen kort in de olie, houd ze knapperig en warm en breng ze op smaak.

Pocheer de eitjes in heet water (niet koken) met een beetje azijn en zout.

Bak de gewassen spinazie in de wok; gebruik hiervoor een druppel truffelolie.

Presentatie: Plaats midden op het bord een ronde ring (6 cm). Maak nu een royale bodem van de spinazie en vul de ring verder met de gebakken paddestoelen. Druk het geheel iets aan.

Haal de ring weg en bedek het paddestoelentaartje met de vers geschaafde plakjes truffel. Leg boven op het taartje het gepocheerde weide-eitje met hierop iets zeezout.
Terug naar receptenoverzicht…