artikel

Terrine van Westlandse tomaten met yoghurt en limoen (Niven Kunz)

Horeca

Bereidingswijze: Snijd de tomaten in vieren. Pureer deze samen met de knoflook, sjalotjes, basilicumblaadjes, mousserende wijn, peper en zeezout in de blender. Schenk deze coulis op een passeerdoek en laat deze uitlekken. Verwarm het uitgelekte vocht in een pan. Week de bladgelatine. Los deze verder op in de tomatenbouillon. Ontvel de tomaatjes. Leg de ontvelde […]

Terrine van Westlandse tomaten met yoghurt en limoen (Niven Kunz)

Bereidingswijze:

Snijd de tomaten in vieren. Pureer deze samen met de knoflook, sjalotjes, basilicumblaadjes, mousserende wijn, peper en zeezout in de blender. Schenk deze coulis op een passeerdoek en laat deze uitlekken. Verwarm het uitgelekte vocht in een pan. Week de bladgelatine. Los deze verder op in de tomatenbouillon. Ontvel de tomaatjes. Leg de ontvelde tomaatjes in een terrinevorm. Giet hier voorzichtig de tomatengelei overheen. Laat de terrine minimaal 4 uur in de koelkast opstijven. Meng de yoghurt met uitgeperst limoensap. Roer dit mengsel glad. Stort de terrine op een snijplank en snijd er een plak vanaf. Leg deze op het bord zoals op de foto en garneer met de limoenyoghurt.