artikel

Test uw culinaire kennis!

Horeca

Zibb.nl/horeca biedt u met de Culinaire test de mogelijkheid om uw culinaire kennis te testen en eventueel op te vijzelen. Inmiddels gaan we alweer de tweede week in met de test. Wilt u ook nog meedoen en mooie prijzen winnen? Beantwoord dan de vragen en verstuur de antwoorden naar de culinaire redactie. U maakt kans op kookboeken van topkok Alain Caron, rugzakken van Zibb.nl/horeca en cocktailshakers. Of u gewonnen heeft leest u in de nieuwsbrief van woensdag. De antwoorden van de vragen van vandaag vindt u ook in de nieuwsbrief van woensdag.

Test uw culinaire kennis!

1. Hoe noemt men het schoonmaken van haring:
a)kieuwen
b)kaken
c)plisseren

2. Wat betekent het als mes en vork naast elkaar op het bord liggen:
a)’Ik wacht even met dooreten’
b)’Ik lust dit niet’
c)’Ik ben klaar met eten’

3. Uit welk land komt frites oorspronkelijk:
a)België
b)Frankrijk
c)Nederland

4. Waarom doet men in Mexico een partje limoen in een biertje:
a)Om het bier ‘op te frissen’
b)Om het schuim langer te laten staan
c)Om er geen insecten in te krijgen

5. Onder welke naam kennen we de exotische vrucht ‘maraguya’ beter:
.
a)passievrucht
b)carambola
c)mirabel

6. Hoeveel liter wijn gaat er in een ‘magnum':
a)i2 liter
b)1,5 liter
c)2,5 liter

7. Welke groente wordt ook wel ‘aspergekool’ genoemd:
a)bloemkool
b)broccoli
c)witlof

8. Wat is een zeekomkommer:
a)een groente
b)een weekdier
c)een schelpdier

9. Wat zijn de twee hoofdbestanddelen van ‘boerenmeisjes':
a)brandewijn en rozijnen
b)brandewijn en abrikozen
c)brandewijn en nectarines

10. Hoeveel milliliter geldt als één eetlepel:
a)10 milliliter
b)15 milliliter
c)20 milliliter

Woensdag volgt deel vier van deze culinaire test!

Uw gegevens:
(* = verplicht)
Aanhef*

Naam*:

Bedrijfsnaam*:

Adres, Postcode en Woonplaats*:

E-mailadres*: