artikel

Test uw culinaire kennis!

Horeca

Is uw culinaire kennis door het toenemend gebruik van convenience aan het verwateren?Of bent u veel vergeten uit de tijd dat u in de schoolbanken zat? Zibb.nl/horeca biedt u nu de kans om uw culinaire kennis te testen en eventueel op te vijzelen. De komende drie weken kunt u meedoen aan de Culinaire Kennistest. Op maandag en woensdag schotelen wij u tien culinaire vragen voor. Beantwoord ze, verstuur de antwoorden naar de culinaire redactie en maak kans op mooie prijzen. In het prijzenpakket zitten kookboeken van topkok Alain Caron, rugzakken van Zibb.nl/horeca en cocktailshakers. Iedere nieuwsbriefdag maken we een dagwinnaar bekend. Doe ook mee en bewijs uzelf dat u nog steeds up-to-date bent!

Test uw culinaire kennis!

1. Waar op het bord hoort volgens de etiquette de groente:

 

a)links

b)rechts

c)onder



2. Welke vleessoort is niet koosjer in de joodse keuken:

 

a)paardenvlees

b)schapenvlees

c)varkensvlees



3. Onder welke naam kennen we ‘fromage frais’ beter:

 

a)yoghurt

b)kwark

c)hangop



4. In welk land ontstond de likeur:

 

a)Italië

b)Zweden

c)Finland



5. Waar wordt Darjeelingthee geteeld:
.

 

a)op Sri-lanka

b)in Indonesië

c)op de Himalaya



6. Wat is eekhoorntjesbrood:

 

a)een dessert

b)een broodsoort

c)een paddestoel



7. Hoeveel procent alcohol bevat een bessenjenever minimaal:

 

a)20%

b)30%

c)40%



8. Hoe heten rauwe vishapjes:

 

a)dim sum

b)tapas

c)sushi



9. Onder welke temperaturen wordt koffie gebrand:

 

a)100-200 graden Celsius

b)200-400 graden Celsius

c)400-600 graden Celsius



10. Hoe eet je een alikruik:

 

a)met je vingers

b)met een lepel

c)met een naald

 


Uw gegevens:
(* = verplicht)
Aanhef*

Naam*:

Bedrijfsnaam*:

Adres, Postcode en Woonplaats*:

E-mailadres*: