artikel

Tonijn ‘blue fin’ met tomaat, artisjokken en rucola

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:160 gram tonijn (1/2 cm dik gesneden)marinade van limoensap, sesamolie, peper en zout2 tomaten2 artisjokbodems1 zakje rucolabasisvinaigretteolijfolieaceto balsamicozeezout en peperBereiding:- Marineer de tonijn een half uur van te voren- Kook de artisjokken klassiek en snijd ze in de gewenste vorm.- Maak de rucola aan met basisvinaigrette.- Snijd de tomaten in feuilles en […]

Tonijn ‘blue fin’ met tomaat, artisjokken en rucola

Ingrediënten voor 4 personen:
160 gram tonijn (1/2 cm dik gesneden)
marinade van limoensap, sesamolie, peper en zout
2 tomaten
2 artisjokbodems
1 zakje rucola
basisvinaigrette
olijfolie
aceto balsamico
zeezout en peper

Bereiding:
- Marineer de tonijn een half uur van te voren
- Kook de artisjokken klassiek en snijd ze in de gewenste vorm.
- Maak de rucola aan met basisvinaigrette.
- Snijd de tomaten in feuilles en maak ze aan met olijfolie, zeezout en peper.
- Dresseer en besprenkel het gerecht met olijfolie en aceto balsamico.

Wijn:
Casa Maro 2002, Rueda, Viura/Verdejo