artikel

Toppers van Testarossa

Horeca

Er zijn in Californië weinig bedrijven die zo geprezen zijn voor hun Pinot Noir en Chardonnay als Testarossa. Dit werd anno 1993 gesticht door Robert Jensen en kreeg als onderkomen een deel van een oud, aan Jezuïeten behorend keldercomplex in Los Gatos. Robert haalt zijn druiven van wijngaarden die soms 500 kilometer zuidelijker liggen, en weet met bescheiden middelen wijnen te maken die critici in Amerika vergeleken hebben met onder andere Bâtard-Montrachet en Domaine de la Romanée-Conti, met de allerbeste Bourgognes dus.

Toppers van Testarossa

De Pinot Noir Palazzio 2001 is royaal voorzien van rood fruit en cassis, heeft een stevig fundament, een lichte kruidigheid en beheerst wat toast. Met ‘Lekker!’ besloot ik mijn notitie (€26,50). Een kostelijke, van zes wijngaarden afkomstige Chardonnay is de Castello 2000, een geurige, eveneens heerlijke wijn waarin zacht citrusfruit, roostertonen, kruidig hout en alcohol beschaafd en harmonisch met elkaar samengaan (€21,95). En de Chardonnay Signature Reserve 1999 is inderdaad niet van een grote Bourgogne te onderscheiden (€35,95).

Provignoble, tel. (030) 604 21 25, fax (030) 604 20 50.

De Pinot Noir Palazzio 2001 is royaal voorzien van rood fruit en cassis, heeft een stevig fundament, een lichte kruidigheid en beheerst wat toast. Met ‘Lekker!’ besloot ik mijn notitie (€26,50). Een kostelijke, van zes wijngaarden afkomstige Chardonnay is de Castello 2000, een geurige, eveneens heerlijke wijn waarin zacht citrusfruit, roostertonen, kruidig hout en alcohol beschaafd en harmonisch met elkaar samengaan (€21,95). En de Chardonnay Signature Reserve 1999 is inderdaad niet van een grote Bourgogne te onderscheiden (€35,95).

Provignoble, tel. (030) 604 21 25, fax (030) 604 20 50.