artikel

Tortillawraps met lamsfilet, rode bonen, lente-uitjes en Spring Bock

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:

 • 400 gram lamsfilet of ontbeende lamsbout
 • 200 gram rode bonen (red kidney beans) uit blik
 • 2 lente-uitjes
 • 1 teentje knoflook
 • 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 • 2 eetlepels zongedroogde tomaten (op olie)
 • 1 eetlepel chilipoeder (milde smaak)
 • 2 eetlepels gevogelte- of vleesfond
 • 1,5 dl Spring Bock (flesje van 30 cl)
 • 75 gram gemengde sla
 • 2 tomaten
 • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Het buitenste blad van de lente-uitjes afsnijden en in flinterdunne ringetjes snijden. Lamsfilet of ontbeende lamsbout in dunne reepjes snijden en met weinig zout bestrooien. Rode bonen (red kidney beans) afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Een eetlepel olie in een koekenpan verhitten en de uitgelekte red kidney beans al roerende hierin verwarmen. Lente-uitjes en chilipoeder erdoor roeren en nog kort verwarmen. Warm houden.

Twee eetlepels olie in een wok verwarmen en de reepjes lamsfilet roerbakken. Vervolgens het bier en de fond erdoor roeren en nog 3 minuten al roerende goed verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. Tortillawraps volgens de gebruiksaanwijzing verwarmen en opvullen met de rode bonen en de reepjes lamsfilet en saus. Garneren met flinterdun gesneden zongedroogde tomaat. Op een bedje van gemengde sla met tomaat serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Spring Bock.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels