artikel

U

Horeca

UHD‘Uiterste houdbaarheidsdatum’. Op zich een simpel gegeven, maar in de professionele keuken moet daar op een zeer systematische manier mee worden omgegaan. Zie ook THT en FIFO. UitbestedingHet uit handen geven van activiteiten, meestal beperkt tot de branchevreemde activiteiten, maar men kan ook zijn primaire activiteiten ‘doorbesteden’. Dat gebeurt bijvoorbeeld in de concessiecatering. De uitbesteding […]

UHD‘
Uiterste houdbaarheidsdatum’. Op zich een simpel gegeven, maar in de professionele keuken moet daar op een zeer systematische manier mee worden omgegaan. Zie ook THT en FIFO.

Uitbesteding
Het uit handen geven van activiteiten, meestal beperkt tot de branchevreemde activiteiten, maar men kan ook zijn primaire activiteiten ‘doorbesteden’. Dat gebeurt bijvoorbeeld in de concessiecatering. De uitbesteding van cateringactiviteiten door bedrijven en instellingen (bedrijfscatering) kwam relatief laat op gang, in vergelijking met bijvoorbeeld de schoonmaak. In de zorgcatering is uitbesteding nog altijd een hot item. Zie ook Penetratiegraad.

Under-management
Een cateringsituatie waarin uitsluitend het management bij een cateringorganisatie is ingehuurd, terwijl het overige cateringpersoneel in dienst is bij de opdrachtgever. Zie ook Detachering. R
Terug naar het ABC…

Ga naar de letter V!

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels