artikel

Unilever wil honderden banen naar buitenland

Horeca

Het Brits-Nederlandse voedingsconcern Unilever overweegt om honderden banen te verplaatsen naar het buitenland. Dat heeft een woordvoerder van het concern donderdag bevestigd. Volgens de Duitse editie van de zakenkrant Financial Times zou het gaan om de overheveling van meer dan 2500 banen over de hele wereld naar Oost-Europa en India.

Unilever kan dat aantal niet bevestigen. Hoeveel arbeidsplaatsen mogelijk in Nederland verdwijnen, kon de woordvoerder evenmin zeggen.

Het voedingsconcern onderzoekt de mogelijkheid om administratieve taken, IT-functies en ondersteunende diensten voor personeelszaken uit te besteden. Het concern is daarover in gesprek met IT-dienstverleners IBM en Accenture. Er is nog geen definitieve beslissing genomen, aldus de woordvoerder van Unilever.

De vakbonden weten dat Unilever plannen heeft om werk uit te besteden, maar zij hebben nog niet gehoord hoeveel banen in Nederland daardoor geraakt worden. Volgens onderhandelaar Wim Ramakers van de CNV Bedrijvenbond doen de IT-dienstverleners al boekenonderzoek bij Unilever. ‘Dat betekent dat ze toch vrij ver zijn.’

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels