artikel

Veerman moet biezen pakken

Horeca

‘De eigenaar van rampcafé De Hemel in Volendam mag niet meer in de horeca werken. Hij zou zijn biezen moeten pakken.’ Dat vindt de meerderheid (65,5 procent) van de bezoekers die hun mening uitbrachten op de homepage van www.zibb.nl/horeca.

Veerman moet biezen pakken

Bijna vier maanden na de cafébrand wil eigenaar Veerman de Wir War Bar en café De Blokhut weer voor het publiek openstellen. De redactie van zibb.nl/horeca was nieuwsgierig wat horeca-ondernemend Nederland hiervan vindt en poneerde de stelling ‘Mag Veerman café heropenen’. Uit de kleine steekproef blijkt dat 34,5 procent vindt dat Veerman een tweede kans verdient.

Streng toezicht
Als hij zich wettelijk gezien aan alle regels houdt, staat hem niets in de weg beide cafés opnieuw te openen en dus in de horeca werkzaam te blijven’, reageert woordvoerder Kwakman van de gemeente Volendam. ‘Onlangs hebben we een bouwvergunning afgegeven zodat Veerman beide gelegenheden bouw- en brandveilig kan maken. Wij houden hierop streng toezicht. Pas als het pand aan alle eisen voldoet, krijgt het een gebruiksvergunning.’

Ook Gertje van Aalst, collega-ondernemer én eigenaar van ‘Café van het Jaar 2000’ De Bank in Doetinchem, vindt dat Veerman mag blijven. ‘Als hij aan alle wetten voldoet, mag hij beide zaken heropenen.’ Hij benadrukt dat er echter ook rekening moet worden gehouden met de gevoelens die er spelen. ‘Ik denk dat het moment van opening niet juist is. Er spelen nog teveel emoties mee. Als ik voor de keuze stond, zou ik nog een paar maanden wachten met de heropening.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels