artikel

Venkel-Boerenkaastaart

Horeca

Ingrediënten 5-6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid 1 eidooier, losgeklopt 2-3 venkelknollen, in reepjes 30-40 gram boter 3 eetlepels fijngesneden peterselie zout, peper 150 gram licht belegen boerenkaas, grof geraspt 2-3 eieren 3 deciliter crème fraîche extra nodig: lage taartvorm van 26 cm Ø, ingevet BereidingVerwarm de oven voor op 225 C. Leg de plakjes deeg op […]

Ingrediënten

  • 5-6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • 2-3 venkelknollen, in reepjes
  • 30-40 gram boter
  • 3 eetlepels fijngesneden peterselie
  • zout, peper
  • 150 gram licht belegen boerenkaas, grof geraspt
  • 2-3 eieren
  • 3 deciliter crème fraîche
  • extra nodig: lage taartvorm van 26 cm Ø, ingevet

Bereiding
Verwarm de oven voor op 225 C.
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel van 30 cm Ø. Leg het deeg in de vorm. Prik de deegbodem regelmatig in met een vork en bestrijk de randen en bodem met de losgeklopte eidooier.

Bak de deegbodem ± 15 minuten in het midden van de oven. Schakel de oven terug naar 200 C.
Bak de venkel ± 10 minuten op zacht vuur in de boter, laat daarbij zoveel mogelijk vocht verdampen. Breng op smaak met peterselie, zout en peper en roer er 75 gram boerenkaas door. Schep dit mengsel op de deegbodem.

Klop de eieren los met de crème fraîche en wat zout en peper. Schenk het roommengsel op de vulling. Strooi er 75 gram boerenkaas over en bak de taart nog 15-25 minuten in het midden van de oven.

Tip: Om de taart wat te verrijken kunt u, voordat u de venkel in de vorm schept, op de voorgebakken bodem wat plakken gerookte zalm leggen. Ook kunt u in plaats van plakken zalm gekookte achterham gebruiken.