artikel

Verse doperwten met sinaasappel-mosterdsaus

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 ½ verse doperwten (in schil)
  • 20 g boter of margarine
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 20 g bloem
  • 1 ½ dl melk
  • ½ dl sinaasappelsap
  • ½ eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel crème fraiche
  • 2 theelepels bouillonpoeder
  • zout
  • peper
Verse doperwten met sinaasappel-mosterdsaus

Bereidingswijze:
Dop de doperwten en kook ze in een pan met weinig water en zout in ± 10 minuten gaar. Pel en snipper intussen de ui. Verhit de boter of margarine en de ui glazig. Roer de bloem erdoor. Voeg al roerende scheutje voor scheutje de melk en het sinaasappelsap toe. Roer de mosterd, crème fraiche en bouillonpoeder erdoor. Maak op smaak met zou en peper. Giet de doperwten af en doe ze in een schaal. Geef de saus er apart bij.