artikel

Vis tapas

Horeca

In Spanje gebruikt men bij het aperitief vaak tapas, borrelhapjes in de vorm van gemarineerde champignons, olijven, inktvisjes, plakjes ham, puntjes omelet en dergelijke. Het Spaanse woord tapa betekent deksel.

Vis tapas

Vroeger werd in het café een glas afgedekt met dekseltje bestaande uit een stukje brood, een plakje worst of een schoteltje waarop een klein hapje lag.

Ook in Nederland zijn tapas populair geworden. Met name in grote steden zijn gespecialiseerde tapasbars en tapasrestaurants te vinden, waar de tapas vaak uit eigen keuken komen.

De visgroothandels spelen op deze ontwikkeling in met kant-en-klare vistapas: calamarisringen in beslag, gekruide calamarisreepjes, zeeduivelballetjes en tonijnenvelopjes. Deze tapas lenen zich voor snelle bereiding in de frituur en zijn een prima alternatief voor snack, amuse, tussengerechtje of wellicht zelfs een eenvoudig hoofdgerecht. Maar ook op buffetten met een Spaans thema passen deze tapas prima.