artikel

Voorkom verkleuring bananen door te sprenkelen met citroensap

Horeca

Bananen vinden hun oorsprong in Zuidoost-Azië . Er bestaan tientallen verschillende soorten van bananen. De fruit- of dessertbanaan en de bakbanaan zijn de belangrijkste. De bakbananen kunnen niet rauw worden gegeten.

Aankoopadvies
Vaak worden bananen geplukt als ze nog groen zijn. Daarna kunnen ze verder rijpen in daarvoor voorziene ruimtes. Bananen zijn dan ook het hele jaar door verkrijgbaar.

Bewaaradvies
Onrijpe bananen met een groen-gele kleur kunnen perfect narijpen op kamertemperatuur. Rijpe bananen zijn nog enkele dagen te bewaren op een koele plaats, maar niet in de koelkast. Bananen zijn overrijp wanneer de schil bruin-zwarte vlekken vertoont.

Bereidingswijze
Als u banaan gebruikt ter versiering van gerechten, kan u verkleuring voorkomen door wat citroensap op de banaan te sprenkelen. Bakbananen zijn groter dan gewone bananen en het vruchtvlees blijft stevig tijdens het bakken. Bananen kan u gebruiken bij de bereiding van fruitsalades, yoghurts, ijsroomcoupes, met ham, gebakken of gestoofd.

Bekijk hier recepten met bananen:
Bananensmoothie met honing en citroen
Fruitbowl voor een feestje
Spruitjes met banaan

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels