artikel

Waarschuwingen

Horeca

Klik verder en u wordt door uw collega’s gewaarschuwd voor misstanden. Bent u opgelicht, beroofd? Laat het de redactie weten. Samen staan we sterk tegen het oplichtersgilde.

Wettelijke verplichtingen
Eetcafé Asselter Wachtsoove in Swalmen ontving een schrijven met daarbij een acceptgiro van het bedrijf Eurostration. Eurostration geeft in de brief aan de bedrijfsgegevens van het eetcafé te hebben opgenomen in het Europese Ondernemersinformatiesysteem Eurostration. Dit zou te maken hebben met de Europese wettelijke verplichting tot deponering van de jaarrekening van het boekjaar 2000/2001 en publicatie in de Staatscourant. Het is volgens Horeca Nederland echter geen wettelijke verplichting te betalen .

Nigeriaanse gasten ‘no-showers’
Er komen bij Hotel Corel in Scheveningen diverse reserveringen binnen van gasten uit Nigeria. De gasten komen echter nooit op de geboekte dagen aan. Vermoedelijk zijn deze reserveringen bedoeld om in het bezit te komen van een geldig visum om zo Nederland binnen te komen.

Fabeltje
Hotel-restaurant-zalencentrum Liemershof in Didam kreeg bezoek van een gast die één dag voordat hij zou uitchecken erg vroeg vertrokken is en niet meer is teruggekomen. De rekening had de gast bij vertrek niet betaald. Het gaat om een man rond de 30 jaar. Hij heeft een iets kalend voorhoofd en opvallend was dat de man elke dag dezelfde kleding droeg. Hij vertelde het personeel dat hij in Schagen woont, maar dit blijkt een fabeltje.

Infotex
Koninklijk Horeca Nederland ontving meerdere meldingen over de werkwijze van het bedrijf Infotex. Dit bedrijf stuurt ondernemers rekeningen voor vermelding van de bedrijfsgegevens op de website van Infotex. De ondernemers hebben hiervoor echter geen telefonische dan wel schriftelijke opdracht gegeven.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels