artikel

Warme groene asperges met rozemarijndressing, gepocheerde eieren

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:
5 eetl olijfolie
1 takje rozemarijn
2 eetl goede balsamico-azijn
scheutje witte wijnazijn
4 verse eieren
1 bosje groene asperges (min. 4 per persoon)
2 bosjes bieslook
peper en zout

Verwarm de olie met de rozemarijn 15 minuten op een klein vuur. Let erop dat de olie niet te heet wordt!

Verwijder de rozemarijn en laat de olie afkoelen. Vermeng de olie met de balsamico-azijn en breng de dressing op smaak met peper en zout.

Breng een pan met water en de witte wijnazijn aan de kook. Pocheer hier de eieren in tot het wit gestold is, maar het geel nog zacht.

Blancheer tegelijkertijd de groene asperges in ruim kokend water. Ze moeten knapperig blijven. Laat de asperges even uitlekken.

Snijd de bieslook zeer fijn en ‘paneer’ de eieren voorzichtig met de bieslook.

Verdeel de asperges over de warme borden en sprenkel de dressing erover. Leg de eieren op de asperges en serveer het gerecht direct.

Terug naar receptenoverzicht…