artikel

Wat kost een uitzendkracht?

Horeca

Wat kost een uitzendkracht? Hierbij een overzicht van een aantal horeca uitzendbureaus.

Ober!Werving & Selectie- functiegroep I t/m III (Horeca-CAO) ƒ5.000,– functiegroep IV t/m VI ƒ7.000,– vanaf functiegroep VII 15 procent brutojaarsalaris incl. 8 vakantietoeslag- vanaf functie groep XI 23 procent brutojaarsalaris incl. 8 procent vakantietoeslagOpdrachtgever betaalt ƒ500,- als tegemoetkoming in de administratiekosten. Dit bedrag wordt verrekend met de eindafrekening. Genoemde bedragen zijn exclusief advertentiekosten, assessments et cetera.UitzendkrachtenHet uitzendtarief is ƒ42,50/uur (standaardtarief). Bij grote opdrachtgevers kan dit bedrag lager liggen. Het minimaal aantal uitzenduren is 1.000, mits anders is overeengekomen. PayrollHiervoor hanteert Ober! een bureaumarge van 10 procent, tegenover het standaardtarief waar een bureaumarge van ongeveer 30 tot 35 procent voor geldt.JMWMedewerker bediening op basis van salarisschaal III, 0 jaren ervaring (Horeca-CAO), 38 uren per week.Werving & Selectie ƒ7.180,-Tarief voor uitzenden (6 maanden) ƒ42,80/uurHulpkok op basis van salarisschaal IV, 0 functiejaren (Horeca-CAO), 6 tot 20 uren per week.Tarief voor payroll ƒ35,90/uurTarief voor uitzenden (6 maanden) ƒ46,00/uur L’InvitéMedewerker bediening.Tarief voor uitzenden 25 procent op het uurtarief van de medewerkerAmbulantenPooler ƒ44,50/uur maximaal Zelfstandig werkend kok, 22 jaar.Tarief voor payroll in deze situatie ƒ36,65 De andere uitzendbureaus vinden het moeilijk prijzen te noemen aangezien dit afhankelijk is van factoren als aantal uren en aard van de diensten. De uitzendbureaus brengen eerst de behoefte van de klant in kaart, dan maken ze een prijsvoorstel en vervolgens werven zij kandidaten of stellen ze kandidaten voor uit het kandidatenbestand.Alle uitzendbureaus proberen in ieder geval per direct een oplossing te zoeken. Een en ander hangt af van de vestigingsplaats van het horecabedrijf, omdat in een kleine plaats minder potentiële horecamedewerkers te vinden zijn dan in bijvoorbeeld een studentenstad.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels