artikel

Weens taartje gevuld met bosbessen en basilicum

Horeca

Ingrediënten
4 harde Wener plakken
250 g bosbessen
3 bl basilicum
100 g amandelspijs
2 eieren
60 g room
10 g crème de cassis
ijs:
5 eidooiers
125 g suiker
1 vanillestokje
375 g slagroom
165 g melk
200 g suiker
50 g glucose
water
1 vanillestokje
2 bl bladgoud

Bereiding:
bekleed vormen van 12 cm doorsnede met de geprikte plakken harde Wener deeg van 16 cm doorsnede en bak ze blank af in een oven van 1758C gedurende 5 minuten. Snijd de basilicum in chiffonade en vermeng dit met de appareil en de bosbessen.

Vul de bakjes en bak ze af in een oven van 1758C gedurende 20 minuten.

Kook de vanillesiroop tot 848R. Draai de ijscompositie.

Stort het taartje op het bord. Leg hierop 1 bol vanilleroomijs. Garneer met wat witte chocolade. Laat de vanillesiroop op het taartje lopen en leg er wat stukjes bladgoud in.

Tip: u kunt dit Weense taartje ook koud serveren.
Terug naar receptenoverzicht…