artikel

‘Werelds lunchen met brood

Horeca

In het ongekend grote broodassortiment dat Nederland kent, vallen vooral de luxe en speciale broodsoorten op. Tussen ons gewone wit en bruine busbrood liggen tegenwoordig broodsoorten uit de hele wereld.

‘Werelds lunchen met brood

Stokbrood, petit pains en knapperige boules uit Franrijk, ciabatta’s, panin en focaccia uit Italië, pide uit Turkije, naan uit India en pita’s uit het Midden-Oosten. Allemaal geurige broden die we kennen van verre en minder verre vakanties. Stuk voor stuk broodsoorten waarmee je wereldse lunchgerechten met brood kunt maken. Maar ook met de prachtig wildgebakken vloerbroden, broodjes met zaden en pitten en ons traditionele brood kun je werelds aan de slag. Ze inspireren je tot het maken van lekkere sandwiches en broodjes met een internationaal tintje.

Bekijk de recepturen van de onderstaande broodjes, sandwiches en andere bijzondere lunchgerechten met brood en varieer eens ‘werelds’ op uw lunchkaart!
* Turkse sandwich met tzatziki en gebraden gehakt
* Italiaanse ciabatta met gorgonzola en rode ui
* Thaise kipsalade met sesam-croutons
* Duitse roggebroodsandwich
* Frans stokbrood met paté
* Amerikaanse clubsandwich
* Engelse kipsandwich
* Focaccia met Australische fusionsalade
* Franse knoflook-broodsoep
* Hollands meerzadenbroodje
* Mexicaanse kaassoep met kruidige broodstengels
* Deens smörrebröd met roerei en garnalen
* Indiaas naanbroodje met ei en currysaus
* Hollandse uitsmijter

Wil je nog meer broodrecepturen bekijken?Ga dan naar www.brood.net
De site van het Voorlichtingsbureau Brood.