artikel

Witlofsalade met vers eekhoorntjesbrood

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:1 kilo kleine witlof300 gram vers eekhoorntjesbrood1 eetlepel walnotenolie2 eetlepels olijfolie extra vierge1 eetlepel dungesneden sjalotjes 1 eetlepel gesneden bieslooksap van een citroen1 theelepel honing1 eetlepel jus de truffe80 gram crème fraiche 150 gram yuzu-schil BereidingPluk de bladen van de witlof en stop ze in een grote schaal. Snijd het eekhoorntjesbrood zo […]

Ingrediënten voor 4 personen:
1 kilo kleine witlof
300 gram vers eekhoorntjesbrood
1 eetlepel walnotenolie
2 eetlepels olijfolie extra vierge
1 eetlepel dungesneden sjalotjes
1 eetlepel gesneden bieslook
sap van een citroen
1 theelepel honing
1 eetlepel jus de truffe
80 gram crème fraiche
150 gram yuzu-schil

Bereiding
Pluk de bladen van de witlof en stop ze in een grote schaal. Snijd het eekhoorntjesbrood zo dun mogelijk en meng de plakjes met de bladen witlof. Meng voor de vinaigrette eerst zout, peper, sjalotjes, citroensap en honing. Voeg de jus de truffe toe en monteer met crème fraîche. Roer daarna de olijfolie en de notenolie erdoor. Doe op het laatst de bieslook erbij.Mix de dressing met de salade en strooi er tenslotte de yuzu-schil overheen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels