artikel

Witte kool met sinaasappel

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 gram gesneden witte kool
  • 1/2 kleine ui
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2-3 theelepels kerriepoeder
  • 2 sinaasappels
  • zout
  • peper
Witte kool met sinaasappel

Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Verhit de boter of margarine in een pan en bak de ui even mee. Voeg de kool toe. Doe de gemberpoeder en kerriepoeder ook in de pan. Schep goed om.

Voeg de sinaasappelsap toe en laat de kool met het deksel op de pan in ongeveer 10-15 minuten gaar smoren. Snij intussen de sinaasappel met een scherp mesje dik als een appel. Snij het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Schep de partjes sinaasappel ongeveer 3 minuten voor het eind van de smoortijd door de kool. Voeg naar smaak zout en peper toe.