artikel

Wittekool-wortelstamp met rookworst

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:
1 rookworst
400 g wortels (winter)
1 kilo aardappelen
snufje zout
300 g witte kool (gesneden)
3 eetlepels nasikruiden
5 eetlepels pinda’s (gehakt)
kleine augurken

Wittekool-wortelstamp met rookworst

Bereiding:
1. Schrap de winterwortel en snijd in grote stukken.

2. Schil en snijd de aardappelen in grote stukken. Breng de aardappelen samen met de winterwortel en zout aan de kook. Laat ca. 10 minuten koken.

3. Leg de rookworst (in plastic) op de aardappelen en laat nog ca. 10 minuten meekoken.

4. Verhit in een wok de olie en roerbak de witte kool in ca. 8 minuten gaar.

5. Voeg de nasikruiden en de pinda’s toe en bak even mee.

6. Voeg 6 eetl. water toe.

7. Stamp de aardappelen met de wortelen tot een stamppot. Meng de witte kool erdoorheen.

8. Snijd de rookworst in plakjes en leg ze op de stamppot. Serveer met augurkjes.