artikel

Zeevruchten salade met citroensaus

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:100 gram octopus100 gram inktvis100 gram calamaris100 gram mosselen100 gram vongole2 citroenenpeterselieolijfoliezout1 teentje knoflook2 glazen witte wijn Bereidingswijze:Kook de octopus, de inktvis en de calamaris in afzonderlijke pannen met water en zout. Bak de mosselen met een beetje knoflook en olie. Voeg wat wijn toe en bak ze totdat ze open gaan. […]

Zeevruchten salade met citroensaus

Ingrediënten voor vier personen:
100 gram octopus
100 gram inktvis
100 gram calamaris
100 gram mosselen
100 gram vongole
2 citroenen
peterselie
olijfolie
zout
1 teentje knoflook
2 glazen witte wijn

Bereidingswijze:
Kook de octopus, de inktvis en de calamaris in afzonderlijke pannen met water en zout.

Bak de mosselen met een beetje knoflook en olie. Voeg wat wijn toe en bak ze totdat ze open gaan. Bereid de vongole op dezelfde wijze.

Koel de vissoorten totdat ze koud zijn.

Snijd de octopus, de inktvis en de calamaris in plakjes. Meng alle ingrediënten in een grote kom. Voeg de mosselen en de vongole, zonder sap, toe. Voeg vervolgens wat fijn gesneden peterselie en het citroensap toe. Maak de salade op smaak met wat zout.

Ingrediënten voor vier personen:
100 gram octopus
100 gram inktvis
100 gram calamaris
100 gram mosselen
100 gram vongole
2 citroenen
peterselie
olijfolie
zout
1 teentje knoflook
2 glazen witte wijn

Bereidingswijze:
Kook de octopus, de inktvis en de calamaris in afzonderlijke pannen met water en zout.

Bak de mosselen met een beetje knoflook en olie. Voeg wat wijn toe en bak ze totdat ze open gaan. Bereid de vongole op dezelfde wijze.

Koel de vissoorten totdat ze koud zijn.

Snijd de octopus, de inktvis en de calamaris in plakjes. Meng alle ingrediënten in een grote kom. Voeg de mosselen en de vongole, zonder sap, toe. Voeg vervolgens wat fijn gesneden peterselie en het citroensap toe. Maak de salade op smaak met wat zout.