artikel

Zeewolf met parmaham en olijven

Horeca

    Ingredienten:
  • 600 gram zeewolffilet
  • 100 gram parmaham
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 vleestomaten
  • 2 eetlepels groene of zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel verse of gedroogde tijm
  • versgemalen peper

    Bereidingswijze:
  • Spoel de zeewolffilet af onder koud water en dep de vis droog. Snijd de vis in plakken van ca. 1 cm dik.
  • Snijd vervolgens ook de parmaham in smalle reepjes en zet deze even apart.
  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Bak de plakken zeewolf ca. 2 minuten in 2 eetlepels hete olijfolie in een grillpan of een koekenpan.
  • Strooi er een beetje peper over.
  • Neem de vis uit de pan en leg deze in een platte ovenschaal die is ingevet met 1 eetlepel olijfolie.
  • Bak de hamreepjes kort in het bakvet en schep ze op de vis.
  • Leg de ingekruiste tomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in blokjes.
  • Verdeel ze met de olijven en de tijm over de zeewolf en zet het gerecht 10-12 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Lekker met krieltjes en een groene salade.

    Bereidingswijze:
  • Spoel de zeewolffilet af onder koud water en dep de vis droog. Snijd de vis in plakken van ca. 1 cm dik.
  • Snijd vervolgens ook de parmaham in smalle reepjes en zet deze even apart.
  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Bak de plakken zeewolf ca. 2 minuten in 2 eetlepels hete olijfolie in een grillpan of een koekenpan.
  • Strooi er een beetje peper over.
  • Neem de vis uit de pan en leg deze in een platte ovenschaal die is ingevet met 1 eetlepel olijfolie.
  • Bak de hamreepjes kort in het bakvet en schep ze op de vis.
  • Leg de ingekruiste tomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in blokjes.
  • Verdeel ze met de olijven en de tijm over de zeewolf en zet het gerecht 10-12 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Lekker met krieltjes en een groene salade.