artikel

Zichtbaarheid

Horeca

Uit onderzoek blijkt dat de consument te beïnvloeden is wat betreft zijn drankkeuze. Door de biermerken die u verkoopt goed zichtbaar te maken: kunt u de bieromzet verhogen.

Zichtbaarheid

Tip 1

Zorg voor zichtbaarheid van de biermerken op plaatsen waar dat voor uw gasten het meeste opvalt: namelijk tap, tafel, toog en terras.

Tip 2

Maak gebruik van de fraaie binnenborden en lichtbakken die voor de diverse biermerken leverbaar zijn.

Tip 3

Maak op tafel en toog gebruik van schone vilten. Vervang doorweekte of kapotte vilten direct.

Tip 4

Zet viltenhouders op tafel en toog. Voeg zelf tekst toe op krijtbordjes op viltenhouders: bijvoorbeeld een actieprijs of een borrelhap die bij het bier past.

Tip 5

Gebruik het juiste glaswerk bij de bieren die u verkoopt. Zet het duidelijk in het zicht.

Tip 6

Maak gebruik van tafelkaartjes. Bijvoorbeeld om een tweede pilsener van de tap aan te prijzen of speciaalbieren te promoten.

Tip 7

Plaats de juiste tapruiters of taplenzen op uw bierkranen. Verwijder deze als een bier is uiterkocht. ‘Nee’ verkopen is altijd vervelend.

Tip 8

Benut de krijtborden in uw bedrijf. Vermeld hier uw weekaanbiedingen op. Ruimte genoet> Maak een apart krijtbord met uw bierkaart.

Tip 9

Bied u gast de keuze uit twee pilseners van de tap.

Tip 10

Maak een aparte bierkaart of besteed hier een aparte pagina aan op de drankenkaart.

Tip 11

Plaats foto’s van bieren of bierlogo’s op de bierkaart. Visuele ondersteuning helpt bij de verkoop.

Tip 12

Verkoop extra via uw meukaart. Geef bier of wijnsuggesties bij gerechten.

Tip 13

Zet op de bierkaart ook uw assortiment fingerfood en borrelhappen.

Tip 14

Met mooie, verlichte tapzuilen geft u een professionele indruk, De gast die aan de bar bestelt, ziet meteen welke bieren u van de tap verkoopt.

Tip 15

Zien drinken, doet drinken: serveer enkele glazen speciaalbier en de vraag neemt letterlijk ‘zienderogen’ toe.

Tip 16

Leg barmatjes op de toog om een merk extra onder de aandacht te brengen.

Tip 17

Wanneer u gebruik maakt van verschillende inhoudsmaten voor bierglazen, maak dit dan duidelijk zichtbaar voor de gast.

Tip 18

Informeer gasten als er weer een nieuw seizoensbier op tap is of u ee nieuw speciaalbier in het assortiment heeft opgenomen: met tapkraanruiters, tafelkaartjes en vilten.

Tip 19

Plaats merk parasols, vilten en viltenhouders op uw terras om de verkoop van een bepaald bier te verhogen.

Tip 20

De achterbar is een ideale, strategische plek om uw flesbier te presenteren. Zeker als u die flessen mooi uitlicht. Zien doet immers verkopen!