artikel

Zo verbetert u uw terras

Horeca

U wilt een goed terras. Dat is vanzelfsprekend. Maar waar moet een goed terras eigenlijk aan voldoen? Hier een overzicht. Zorg buiten deze punten natuurlijk wel voor aspecten waarmee u zich onderscheidt.

Zo verbetert u uw terras

Creëer een gezellig uiterlijk

Beste horecaondernemer, laat zien dat u graag gasten ontvangt. Kaarsjes, bloemstukjes of een aantal plantenbakken geven een prima eerste indruk.

Goede verlichting

Een goede verlichting verlengt een terrasdag en zo behaalt u extra omzet.

Zorg voor een verzorgd terras

Dus geen vieze tafels, kapot meubilair, dode planten of uitpuilende prullenbakken. Kauwgom op stoelen en tafels is eveneens een afknapper.

Zoek de zon

Zet daar waar het kan zoveel mogelijk stoelen in de zon.

Stabiliseer tafel en stoelen

Controleer zo nu en dan of tafels niet wiebelen. Veel tafels hebben poten die in hoogte verstelbaar zijn. Bierviltjes zijn uiteraard een handige tijdelijke oplossing maar maak er geen gewoonte van.

Zorg voor een snelle bediening

Dodelijk, die trage bediening op een terras. Bevorder de snelheid door personeel in teamverband te laten werken. Nummer 1 neem de bestelling op, nummer 2 schenkt in en 3 bezorgt.

Zorg dat uw gasten uitzicht hebben op de straat of het plein

Aapjes kijken blijft nou eenmaal leuk.

Zorg voor een vriendelijke bediening

Motiveer en stimuleer uw personeel in een goede bediening en vergeet de glimlach niet. Geef zelf altijd het goede voorbeeld.

Meer tips voor een beter terras…