artikel

<strong>Zoete rode paprika’s </strong>

Horeca

nagerecht Ingrediënten voor 4 personen 3 grote rode paprika’s 1 eetlepel olijfolie 5-6 eetlepels witte basterdsuiker 4 bollen vanille-ijs Bereidingswijze:Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paprika’s over de lengte in vier parten en verwijder de steeltjes en zaadlijsten. Verhit de grillpan. Smeer de paprika’s goed met de olie in. Gril de paprika’s […]

zoete rode paprikanagerecht
Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 grote rode paprika’s
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5-6 eetlepels witte basterdsuiker
  • 4 bollen vanille-ijs

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paprika’s over de lengte in vier parten en verwijder de steeltjes en zaadlijsten.

Verhit de grillpan. Smeer de paprika’s goed met de olie in. Gril de paprika’s op de velkant tot ze zwart zien of tot het velletje loskomt. Doe ze in een plastic zakje en sluit het zakje af. Laat de paprika’s 10-30 minuten in het zakje stomen, zodat de velletjes makkelijker loslaten.

Ontvel de paprika’s en leg ze naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de helft van de suiker over de paprika’s. Draai de paprika’s om en bestrooi de andere kant met de rest van de suiker.

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en rooster de paprika’s 30 minuten. Draai ze om, verlaag de oventemperatuur naar 100 °C en rooster ze nog ongeveer 25 minuten tot ze goudbruin zijn. Verdeel de paprika’s over vier bordjes en schep er een bol ijs ernaast.

wijntip
Serveer een lekker glas niet te droge Spaanse Cava (bubbels!) bij dit buitengewone en feestelijke nagerecht.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels