artikel

Zuurkoolstampot met spek

Horeca

Ingrediënten150 gram magere zuurkoolspek2 dl water500 gram aardappelen250 gram zuurkool3 gr. zout15 gram margarine of boter(1 dl melk) peper BereidingswijzeZet het spek op met het water en kook het spek 15 minuten voor. Schil en pit de aardappelen, was ze en snij grote aardappelen in gelijke stukken. Doe de aardappelen en de zuurkool onder in […]

Zuurkoolstampot met spek

Ingrediënten
150 gram magere zuurkoolspek
2 dl water
500 gram aardappelen
250 gram zuurkool
3 gr. zout
15 gram margarine of boter
(1 dl melk)
peper

Bereidingswijze
Zet het spek op met het water en kook het spek 15 minuten voor. Schil en pit de aardappelen, was ze en snij grote aardappelen in gelijke stukken. Doe de aardappelen en de zuurkool onder in de pan en leg het spek boven op de zuurkool. Voeg het zout toe. Laat alles samen in 25 minuten gaar koken. Haal het spek uit de pan en giet het kookvocht af; bewaar het kookvocht.Stamp de aardappelen en de zuurkool fijn. Roer de margarine, een deel van het kookvocht en/of de hete melk door de stampot. Maak de stampot op smaak met de peper en warm de stampot goed door. Dien de stampot heet op en leg er het in plakjes gesneden spek bovenop.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels