artikel

Zuurkoolstrudel met appel en runderworst

Horeca

Ingrediënten:
100 g ontbijtspekblokjes
12 verse lange, dunne runderworstjes
750 g zuurkool
zout, peper
2 stevige zoetzure appels
150 g verse roomkaas
10 plakjes bladerdeeg (diepvries)
500 g voorgekookte aardappelschijfjes
1 theel. komijnzaad
2 eetl. losgeklopt ei

Zuurkoolstrudel met appel en runderworst

Bereidingswijze:

1. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan met anti- aanbaklaag uit. Leg de worstjes bij het spek in de pan en bak ze rondom bruin. Neem de worstjes uit de pan.

2. Voeg de zuurkool aan het spek en een kopje water toe. De deksel op de pan en de zuurkool 15 minuten zachtjes laten pruttelen. Afgieten en laten afkoelen.

3. Snijd de geschilde appels in vieren (klokhuis verwijderen). Snijd het vruchtvlees in plakjes en de verse roomkaas in stukjes.

4. Verwarm de oven voor op 200°C.

5. Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een grote plak van 40 bij 50 cm.

6. Leg in de lengte, in het midden van het deeg laagjes aardappel, worst, zuurkool en appel. Strooi er wat komijn, peper en de verse roomkaas over.

7. Vouw het deeg over de vulling, plak het met een beetje koud water vast.

8. Leg de ‘strüdel’ met de ‘naad’ naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met ei en bak hem in de hete oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.

Lekker met een krachtige, fruitige, witte wijn (Riesling).