artikel

Horeca Top 100 2014 nr. 86: Grand hotel Karel V

Horeca

‘Hebben we de bodem in de markt nu eindelijk gezien?’, vraagt directeur Toon Naber zich vertwijfeld af. Met een daling van €10,5 naar €9,5 miljoen in 2012, dacht de – bijna – altijd opgewekte topman het dieptepunt bereikt te hebben. Maar in 2013 ging er opnieuw bijna een half miljoen van z’n omzet af. Belangrijkste boosdoener: de zakelijke markt.

‘Toch nog een stapje achteruit ‘, constateert Naber teleurgesteld.  Om snel over te schakelen op ‘de geweldige zomermaanden’ die hij beleefde dankzij het European Youth Olympic Festival. In het najaar kreeg hij nog wel een domper te verwerken met het verlies van de michelinster. Eerder dat jaar vertrok chef Jeroen Robberegt en in november ging de ster van de gevel. Naber denkt dat de bodem nu écht bereikt is en ziet voor dit jaar ‘licht herstel’, met als meest tastbare resultaat een verwachte omzetstijging van 5 %. Of, op z’n Naber’s: ‘Over vijf jaar opereert Karel V weer in een markt met een hersteld bestedingsniveau, als een bijzondere locatie. De ideale plek om zakelijke relaties onder te brengen of om in een weekend monumentaal Utrecht te ontdekken.’

Vestigingen: 1
Omzet: €9,1 miljoen (€9,5 miljoen) -5,3%
Rapportcijfer: 5 / Economisch klimaat: 7
Verwachte omzetgroei: 5 %

www.karelv.nl