artikel

Horeca Top 100 2014 nr. 93: Landgoed Duin & Kruidberg

Horeca

Het beste jaar ooit’, laat een trotse directeur Bernard Lensink weten. Was de eerste helft van 2013 ronduit slecht – ‘zeer teleurstellend’ – dat werd ruimschoots goedgemaakt in het tweede gedeelte van het jaar.

Vooral juli en augustus waren bijzonder goed. Lensink en zijn team gingen dan ook niet bij de pakken neer zitten maar deden er alles aan om zowel de omzet te verhogen, als de kosten in de hand te houden. ‘Ondernemerschap op afdelingsniveau’, voegt hij er aan toe.
Toch ontkomt zijn fraaie landgoed niet aan de huidige markttendensen waar gasten steeds vaker over de prijs onderhandelen en bedrijven last minute-bijeenkomsten plannen. Desondanks ziet hij kansen om verder te groeien in omzet en resultaat.
€1,5 miljoen steekt hij dit jaar in de renovatie van kantoren, hotelkamers, zalen en de brasserie.

Vestigingen: 1
Omzet: €7,7 miljoen (€7,6 miljoen) ▲1,3%
Rapportcijfer: 8 / economisch klimaat: 7
Verwachte omzetgroei: 1,6%

www.duin-kruidberg.nl