artikel

Horeca Top 100 2014 nr. 97: De Smaak van Croy

Horeca

Wij leven van de crisis’, liet directeur Jan Franken vorig jaar weten in Misset Horeca. Vanaf 2007 nam hij zes restaurants over waar hij de Croy-formule implementeerde. Hierbij staat de gast altijd centraal. Er wordt gewerkt met streekproducten en de prijzen, die per dag kunnen verschillen, zijn schappelijk.

Gasten die op de incourante maandagavond komen, betalen maar €12,95 voor een driegangenmenu. Hetzelfde menu dat van dinsdag tot en met donderdag €15,95 kost en in het weekend en op feestdagen €19,95. In zijn zes Croy-zaken draait hij 300.000 eters per jaar. ‘Ik verkoop lege stoelen, geen eten.’ Na jaren van groei stond 2013 in het teken van consolidatie. Maar die is van korte duur. Eén dezer dagen zal Croy Sterrenbosch in Leusden openen. Zijn ambitie: ‘Het meest gastvriendelijke horecaconcept van Nederland neerzetten. In alle facetten.’

Vestigingen: 6
Omzet: €6,7 miljoen (-) 
Rapportcijfer: 8 / economisch klimaat: 8
Verwachte omzetgroei: 15%

www.smaakvancroy.nl